6 Voordelen van het inhuren van een CISO

Annebel van den Aakster – Business Consultant

De 6 belangrijkste argumenten voor het inhuren van CISO

Maak uw organisatie veerkrachtig in de snel veranderende wereld. Het waarborgen van informatiebeveiliging is van cruciaal belang, ongeacht de omvang of sector van uw organisatie. Door het inhuren van een Chief Information Security Officer (CISO) maakt u een strategische zet.

Bescherm uw organisatie en waardevolle informatie met ondersteuning en advies van onze CISO. Een CISO van BMGRIP beheerst een risk-based aanpak die uw primair proces centraal stelt. Met deze onderscheidende aanpak wordt de context van uw organisatie en de wensen en verwachting en uw klanten integraal meegenomen.  Versterk uw beveiligingsmaatregelen en zorg voor de bescherming van gevoelige informatie en applicaties met de expertise van een CISO.

In deze blog belichten we 6 voordelen van een CISO we gaan in op:

  1. bewustwording creëren en op peil houden,
  2. het overnemen van operationele security vraagstukken,
  3. de roadmap voor de securityorganisatie,
  4. de juiste aandacht geven aan informatiebeveiliging,
  5. blijvend voldoen aan regelgeving en compliance eisen,
  6. de regierol bij een certificeringsproces, met als bijproduct een certificaat behalen.

 

Verhoog bewustwording én bewustzijn

Een CISO speelt een cruciale rol bij het verhogen van de bewustwording en het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie. Ze ontwikkelen en implementeren bewustwordingsprogramma’s die medewerkers informeren over risico’s, best practices en beveiligingsprotocollen. Doormiddel van trainingen en workshops bevorderen ze een veiligheidscultuur en zorgen ze ervoor dat medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Met de hulp van een CISO blijft het bewustzijn rondom informatiebeveiliging op peil en wordt de veiligheidsmentaliteit versterkt.

 

Focussen op kernactiviteiten: de kracht van een CISO bij operationele security-uitdagingen

Een CISO neemt operationele security vraagstukken op zich, waardoor andere teams en medewerkers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Ze coördineren en implementeren beveiligingsmaatregelen, identificeren bedreigingen en reageren proactief op incidenten. Met een ervaren CISO aan boord weet u dat dat de operationele beveiligingsactiviteiten in goede handen zijn, wat andere medewerkers in staat stelt om zich te focussen op hun belangrijkste taken.

 

Regie nemen in het certificeringsproces

Veel organisaties streven naar het behalen van beveiligingscertificeringen, zoals ISO 27001, ISAE 3402 en SOC 2. Een CISO heeft uitgebreide kennis van dergelijke certificeringsprocessen en kan de regie nemen bij het voorbereiden, implementeren en onderhouden van de vereiste maatregelen. Ze werken samen met interne en externe stakeholders om ervoor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de gestelde, strenge eisen van de certificeringen.

voordelen van een ciso

Roadmap voor volwassenheid securityorganisatie

Een CISO kan een strategische roadmap opstellen om de beveiligingsvolwassenheid van uw organisatie te verbeteren. Ze evalueren de huidige beveiligingsstatus, identificeren hiaten en ontwikkelen een plan om deze aan te pakken. Door middel van risico-evaluaties, beveiligingsaudits en het implementeren van best practices, helpt een CISO bij het versterken van de algehele beveiligingspositie van uw organisatie.

 

De juiste aandacht geven aan informatiebeveiliging

Een CISO fungeert als een centraal aanspreekpunt en adviseur voor informatiebeveiliging binnen de organisatie. Ze werken nauw samen met het managementteam om de juiste prioriteiten te stellen en de benodigde middelen te verkrijgen voor beveiligingsinitiatieven. Door een strategische benadering te hanteren en de nodige aandacht te vestigen op informatiebeveiliging, kan een CISO helpen bij het opbouwen van een robuuste en veerkrachtige beveiligingscultuur.

Door samenwerking blijven voldoen aan regelgeving én compliance-eisen

De naleving van regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en privacy, zoals GDPR/AVG, is belangrijk voor uw organisatie. Een CISO is goed op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en werkt nauw samen met de verantwoordelijkheden op de andere aandachtsgebieden zoals de privacy officer en de functionaris gegevensbescherming. Zo hij ervoor dat uw organisatie voldoet aan de vereisten die passen bij uw manier van werken en het primaire proces. Ze implementeren passende maatregelen, voeren risicoanalyses uit en zorgen ervoor dat jouw organisatie op koers blijft wat betreft naleving.

 

Hoe we u helpen

Verhoog uw bewustwording en veiligheidsbewustzijn met een gekwalificeerde CISO van BMGRIP. Onze CISO’s ontwikkelen en implementeren bewustwordingsprogramma’s, trainen medewerkers over risico’s en best practices, en bevorderen een veiligheidscultuur.

U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten terwijl onze CISO de operationele beveiligingsvraagstukken aanpakt. Ze coördineren maatregelen, identificeren bedreigingen en reageren proactief op incidenten. Daarnaast nemen ze de leiding in het certificeringsproces en helpen ze uw organisatie te voldoen aan strenge beveiligingsstandaarden. Met een strategische roadmap voor beveiligingsvolwassenheid en aandacht voor naleving van regelgeving, richt onze CISO de juiste focus op informatiebeveiliging.

 

Blog geschreven door Annebel van den Aakster, Business Consultant

Deel dit bericht:

ISO 27001 & Annex A

ISO 27001 Annex A bevat 93 beheersmaatregelen voor informatiebeveiliging, onderverdeeld in organisatorische, mensgerichte, fysieke en technologische m...

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP