Chief Information Security Officer (CISO)

Zet onze CISO in bij je organisatie. Het inhuren van een Chief Information Security Officer (CISO) is de sleutel tot het proactief aanpakken van security vraagstukken.
 • Strategisch partner
 • Direct hulp bij acute incidenten
 • Samenwerking met ons security team

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Is een CISO verplicht?

Steeds vaker wordt het hebben van een CISO een vereiste, zowel in zorgorganisaties als in commerciële bedrijven. Regelgeving en compliance-eisen leggen de nadruk op het waarborgen van informatiebeveiliging. Een CISO biedt de expertise en leiderschap om aan deze verplichtingen te voldoen.

Onze CISO versterkt graag jouw organisatie. Met de nodige expertise en de juiste mindset zorgt de CISO ervoor dat de informatiebeveiliging op orde is. Zowel op de korte als op de lange termijn.

Neem direct contact met ons op. Of vul het formulier in. Wij maken graag kennis.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

CISO, ISO en SO, wat is het verschil?

BMGRIP heeft naast ervaren CISO’s, ook Security Officers (SO) en Information Security Officers (ISO) in huis. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om het onderscheid te begrijpen. Een CISO is verantwoordelijk voor de algehele informatiebeveiligingsstrategie en -implementatie. Een Information Security Officer (ISO) en Security Officer (SO) hebben specifieke taken binnen dit domein. 

Wat is de rol en taak van een Chief Information Security Officer?

De CISO vervult dus een cruciale rol in jouw organisatie. Naast het waarborgen van informatiebeveiliging, fungeert de CISO als een strategische partner voor directieleden. Ze identificeren risico’s, stellen beveiligingsmaatregelen voor en adviseren over technologische ontwikkelingen die de beveiliging kunnen verbeteren. Zo draagt de CISO bij aan een veerkrachtige en veilige organisatie.

Download hier het functieprofiel voor meer inzicht in de rol en taken van een CISO.

Taken in detail / dit gaan we doen:

 • Coördineren en waarborgen van informatiebeveiliging
 • Analyseren van risico's
 • Adviseren over technologische ontwikkelingen
 • Onderhouden van het ISMS
 • Periodiek overleg met de portefeuillehouder informatiebeveiliging
 • Adviseren over technische en organisatorische maatregelen
 • Bespreken van incidenten, klachten en zorgen
 • Beoordelen en goedkeuren van afwijkingen van procedures
 • Organiseren van interne en externe audits voor informatiebeveiliging

Samenwerken met een FG en de IT-afdeling

De Chief Information Security Officer werkt nauw samen met de functionaris gegevensbescherming (FG) en de IT-afdeling. De FG richt zich op privacybescherming en de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De CISO en de IT-afdeling zorgen voor de technische en operationele implementatie van informatiebeveiliging. Een goede samenwerking tussen deze drie functies is van vitaal belang voor een effectieve en holistische benadering van gegevensbescherming.

Reken op ons team

Met de keuze voor een "as-a-Service"-rol kun je ook rekenen op andere expertise. Ons security team fungeert als een back-up voor complexe vraagstukken. Kies je voor een CISO? In de praktijk werkt deze vaak nauw samen met een Privacy Officer of Functionaris Gegevensbescherming. We beschikken over beide. Ons privacyteam beheert daarnaast een 24/7 datalek-telefoonlijn. Hiermee wordt dus ook buiten werktijden altijd aan de wettelijke meldingstermijn van 72 uur voldaan. Benieuwd naar ons team en hoe we jouw organisatie effectief kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op.

Eerste Hulp bij privacy incidenten: schakel onze security officer in!

Heb je als organisatie een datalek of ander probleem op het gebied van privacy. En is hulp bij een snelle en adequate reactie nodig? Onze specialisten staan voor je klaar.

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP