NEN 7510 certificering

De NEN 7510-norm, de Nederlandse standaard voor informatiebeveiliging in de zorg, is ontworpen als aanvulling op de internationale ISO 27001. Wij zijn gespecialiseerd in o.a. de NEN 7510. 
 • Begeleiding bij certificering
 • 40 business consultants
 • Download onze gids

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

De brede toepasbaarheid van de NEN 7510

De NEN 7510-norm is van toepassing op diverse organisaties in de gezondheidszorg, waaronder ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsenpraktijken, tandartspraktijken en andere zorgverleners. Ook ICT-organisaties die diensten leveren aan de zorg, zoals ICT-ontwikkelaars en -beheerders, vallen onder deze norm. Het biedt een raamwerk voor het implementeren en beheren van een informatiebeveiligingmanagementsysteem (ISMS) om risico's met betrekking tot informatiebeveiliging aan te pakken.

Managementsysteem- of control framework?

De NEN 7510-standaard is een framework met formele eisen voor een Informatiebeveiligings Management Systeem (ISMS), aangevuld met een reeks mogelijke en vereiste beveiligingcontrols. Het managementsysteemframework is certificeerbaar onder accreditatie van de Nederlandse accreditatie instantie RvA, waarbij onafhankelijke externe audits worden uitgevoerd door geaccrediteerde certificatie-instellingen.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

Voordelen van de NEN 7510

Voldoen aan de NEN 7510-norm stelt je als zorgorganisatie of ICT-organisatie in staat te voldoen aan erkende best practices voor informatiebeveiliging in de zorg, wat het vertrouwen van cliënten en patiënten vergroot. 

Bovendien:

 • Helpt het zorgorganisaties en leveranciers om continu te verbeteren.
 • Voldoet het aan de eisen en verwachtingen van patiënten, cliënten en andere stakeholders.
 • Toont het als organisatie aan dat passende maatregelen zijn genomen op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Biedt het concurrentievoordeel bij offertes en aanbestedingen.

Hoe wij de NEN 7510 slim gebruiken tijdens information securityprojecten

Denk je eraan om NEN 7510 te implementeren of wil je de huidige status van jouw organisatie weten? Onze informatiebeveiligingsprojecten zijn volledig gericht op het oplossen van jouw uitdagingen. NEN 7510 vormt daarbij de leidraad, waardoor we je kunnen helpen om jouw informatiebeveiligingdoelen te bereiken en de risico's effectief aan te pakken. De eisen van de NEN 7510-standaard worden dus  expliciet of impliciet meegenomen:

NEN 7510 & BMGRIP is jouw partner voor informatiebeveiliging

Kies je voor BMGRIP, dan kies je voor een partner die jouw organisatie op deskundige wijze leidt naar verbeterde informatiebeveiliging. Ontdek hoe BMGRIP je helpt bij het bereiken van het hoogste niveau van informatiebeveiliging en informatieveiligheid, het vergroten van vertrouwen bij patiënten, cliënten en stakeholders en het behoud van goede zorg. Neem contact op. 

Uw persoonlijke NEN 7510 Gids

Alle relevante informatie speciaal voor u verzameld. Een ideale samenvatting, inclusief functieprofielen en handige templates voor actielijsten. Download hier uw persoonlijke NEN 7510 gids.

NEN 7510 & BMGRIP is jouw partner voor informatiebeveiliging

Kies je voor BMGRIP, dan kies je voor een partner die jouw organisatie op deskundige wijze leidt naar verbeterde informatiebeveiliging. Ontdek hoe BMGRIP je helpt bij het bereiken van het hoogste niveau van informatiebeveiliging en informatieveiligheid, het vergroten van vertrouwen bij patiënten, cliënten en stakeholders en het behoud van goede zorg. Neem contact op. 

Mogelijk ook interessant

Opbouw van de standaard

 • High Level Structure met managementsysteem eisen: 4. Context organisatie, 5. Leiderschap, 6. Planning, 7. Ondersteuning, 8. Uitvoering, 9. Evaluatie prestaties, 10. Verbetering
 • Addendum met controls: A-nummer hoofdstukken noemen

 

Gerelateerde normen en guidelines uit de 75xx serie

 • NEN 7510-2 - Guidelines voor het implementeren van een ISMS in de zorg
 • NEN 7512 - Informatiebeveiliging in de zorg - Vertrouwensbasis voor gegevensuitwisseling
 • NEN 7513 - Logging - Vastleggen van acties op elektronische patiëntdossiers

 

Normen die worden gecombineerd met de NEN 7510 standaard

 • MedMij - Afsprakenstelsel voor het veilig uitwisselen van medische gegevens tussen tussen medische dienstverleners en aanbieder van PGO’s (Persoonlijke GezondheidsOmgevingen)
 • ISO 27001 - Internationale norm voor informatiebeveiligingsmanagementsystemen
 • ISO 27701 - Internationale norm voor privacymanagementsystemen
 • ISO 22301 - Internationale norm voor bedrijfscontinuiteit managementsystemen
 • ISO 9001 - Internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen
 • HKZ - nationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen in de zorg

Direct hulp

Schakel binnen 24 uur met onze consultants.

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP