Certificeren

De inrichting van een managementsysteem is de basis voor de NEN, ISO of ISAE standaard.
  • Optimaal digitaal managementsysteem
  • Begeleiding bij certificering
  • Direct hulp bij acute incidenten

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Wat betekent certificeren voor een managementsysteem?

Je moet óf wilt als organisatie voldoen aan de NEN, ISO, of ISAE standaard. Dat betekent dat je een goed managementsysteem moet hebben en onderhouden. Dit is een systeem dat de organisatie helpt om doelen op een slimme en efficiënte manier te behalen en de risico’s op fouten te minimaliseren. De eerste stap is de implementatie van het managementsysteem. Daarmee heeft de organisatie de instrumenten om de bedrijfsvoering op een gestructureerde wijze te optimaliseren. Waarbij periodiek onderhoud nodig is om het systeem actueel te houden.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

Voordelen van een managementsysteem

Een NEN of ISO certificaat is voor veel bedrijven belangrijk. Voldoe je aan de eisen, dan profiteert je bedrijf hier optimaal van. Wat levert een goed managementsysteem je - naast een certificering - nog meer op?

  1. Inzicht in de risico’s
  2. Efficiëntere processen
  3. Minder verspilling en fouten
  4. Concurrentievoordeel 
  5. Meedoen met aanbestedingen

Ons stappenplan voor certificering 

Het managementsysteem is de basis van de certificering. Een traject voor een optimaal managementsysteem bestaat uit de volgende stappen:

#1 Implementeren

Een managementsysteem is niet universeel. Het is een maatwerk product. Specifiek voor jouw organisatie. Dat vraagt om een specifieke implementatie. Een project met verschillende stappen. Het in kaart brengen, beschrijven en vastleggen van de bedrijfsvoering. Beleid, strategie, processen, etc. Maar ook het aanpassen van de organisatie en het treffen van maatregelen om te voldoen aan de norm. Een onafhankelijke auditor komt uiteindelijk alles beoordelen en zal bij een voldoende resultaat het certificaat afgeven.

Dit treedt op wanneer ongeautoriseerde personen toegang krijgen tot gevoelige gegevens. Het kan het gevolg zijn van cyberaanvallen, onveilige opslag, of menselijke fouten zoals het versturen van gevoelige informatie naar de verkeerde ontvanger.

#2 Onderhoud

Je organisatie en je omgeving veranderen continu. Het is van belang dat het managementsysteem meegaat in die veranderingen. Periodiek onderhoud van het managementsysteem is daarom nodig. Om de beschreven processen, werkwijzen en andere zaken aan te passen aan de actuele situatie. Omgekeerd zijn er ook wijzigingen in de normen die aanpassingen binnen je organisatie verlangen.

#3 Optimaliseren

Je managementsysteem is ook een hele goede tool voor het optimaliseren van je organisatie. Optimalisatie van beleid, strategie en processen is aan de hand van je managementststeem veel eenvoudiger en gestructureerder. Dat levert voordelen op het vlak van efficiency, minder fouten en meer (commercieel) resultaat.

Veelgestelde vragen

We begeleiden organisaties van iedere omvang voor het certificeren, met een goed ingericht managementsysteem als basis. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij sparren graag met je verder.

Direct hulp

Schakel binnen 24 uur met onze consultants.

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP