Security Officer (SO)

Onze Security Officer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en handhaven van een informatiebeveiligingsbeleid en -programma binnen jouw organisatie.
 • 24/7 datalek lijn
 • Strategisch partner
 • Security Officer as a service

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Wat betekent een Security Officer voor jouw organisatie?

Een Security Officer is van groot belang in een tijd waarin organisaties te maken hebben met toenemende cyberdreigingen en strengere eisen aan gegevensbescherming.

Een SO-as-a-Service:

 • Creëert een robuuste beveiligingscultuur.
 • Waarborgt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gevoelige informatie en IT-systemen.
 • Fungeert als strategische partner voor directieleden.
 • Identificeert risico's en stelt beveiligingsmaatregelen voor.
 • Adviseert over technologische ontwikkelingen.
 • Draagt bij aan een veerkrachtige en veilige organisatie.

Is een Security Officer verplicht?

Klanten en overige stakeholders kunnen van je organisatie eisen dat er een (C)ISO-rol of -functie binnen je organisatie wordt belegd. Ook wanneer je organisatie over een formeel managementsysteem voor informatiebeveiliging beschikt, bijvoorbeeld de ISO 27001 - of NEN 7510 standaard, dan is een (C)ISO-rol of -functie verplicht.

SO-werkzaamheden voor jouw organisatie

Hoe gaat een Security Officer te werk? Als een (C)ISO start bij jouw organisatie start bespreekt hij of zij allereerst de werkzaamheden en maakt hij afspraken over de rolverdeling. Dit doet onze SO op basis van twee essentiële overzichten:

 • PDCA-security werkzaamheden: (besturing security)
 • Inhoudelijke security controls (inrichting security controls)

Op deze manier stellen we zeker dat alle voor jouw organisatie belangrijke security aspecten worden meegenomen en dat de rolverdeling helder is.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

CISO, ISO of SO…hoe zit het precies?

Ontdek de verschillen in verantwoordelijkheden tussen CISO, ISO en SO. De CISO, met een directe rapportagelijn naar de CIO (Chief Information Officer), directie of bestuur, stuurt strategische informatiebeveiliging aan. De ISO, meestal op lager managementniveau, implementeert operationeel en waarborgt beleidsnaleving, terwijl een Security Officer weer specifieke taken heeft binnen dit domein.

Reken op ons team

Door te kiezen voor een "Professional-as-a-Service"-functie, kun je eveneens een beroep doen op aanvullende expertise. Ons beveiligingsteam staat klaar als ondersteuning voor complexe kwesties. Overweeg je een Security Officer in te zetten? In de praktijk werkt deze vaak nauw samen met een Privacy Officer of Functionaris Gegevensbescherming. Wij bieden beide services aan. Bovendien beheert ons privacyteam een 24/7 lijn voor datalekken. Zo voldoen we ook buiten kantooruren altijd aan de wettelijke meldingstermijn van 72 uur.

Benieuwd naar ons team en hoe we jouw organisatie effectief kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op.

Een sterke samenwerking met Computest

BMGRIP heeft een samenwerkingsverband met Computest. Daarom zijn onze CISO’s en ISO’s in staat om de rol zowel op organisatorisch als op technisch vlak in te vullen. 

Meer weten over het inhuren van een Security Officer-as-a-Service?

Meer weten over het inhuren van onze Security Officers? Onze SO beschermt en versterkt jouw organisatie proactief. Je verankerd hiermee je positie als bedrijf in een steeds complexere wereld van privacy wet- en regelgeving. Meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter.

Direct hulp

Schakel binnen 24 uur met onze consultants.

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP