Medmij label

Gegevens uitwisselen in de zorg is een steeds complexer wordend landschap. Er worden steeds meer systemen gebruikt in de zorg, die allemaal gegevens van de patiënt verzamelen. Hoe mooi zou het zijn als al deze gegevens gekoppeld kunnen worden in één systeem?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Wat houdt het Metmij Label in?

MedMij stelt zich tot doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Zo’n omgeving – een app of website – moet op een beveiligde en vertrouwde manier met de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders kunnen communiceren. MedMij stelt hiervoor de spelregels op.

Zoals een NEN 7510 certificaat en aanvullende MedMij eisen
Diverse partijen in de zorg en ondersteuning werken samen in het MedMij label: brancheorganisaties, verenigingen van huisartsen, ziekenhuizen, apothekers, thuiszorgorganisaties, verpleeghuizen, zorgverzekeraars, patiënten en (lokale) overheden. Deze organisaties vormen samen het Informatieberaad Zorg. Patiënten federatie Nederland coördineert het MedMij-programma en vormt samen met Nictiz (National ICT Instituut in de Zorg) en het ministerie van VWS het uitvoerende programmateam.

Haal een expert aan boord

Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's

De vereisten voor het Medmij label

De kern van het werk van MedMij is het maken van een afsprakenstelsel. Dit stelsel is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgverleners van de grond te krijgen. Dit vertrouwen wordt gesymboliseerd door het MedMij-label dat aangeeft dat een product of dienst voldoet aan het MedMij-afsprakenstelsel.

Voor het MedMij-label moeten de volgende dingen geregeld zijn:

  • NEN-7510 certificaat
  • Aanvullende auditverklaring met een onderbouwende rapportage omtrent het voldoen aan MedMij eisen.
  • Specificering van 20-tal NEN-7510 beheersmaatregelen.
  • Waaronder het voldoen aan NEN-7512 (informatie-uitwisseling) en NEN-7513 (logging).

Stappenplan voor certificering Medmij label

Bij ons vind je gespecialiseerde begeleiding voor de certificering voor het Medmij label. Onze business consultants kan jouw bedrijf stap voor stap ondersteunen. De eerste stap is een grondige analyse van jouw organisatie met onze nulmeting, gevolgd door het opstellen van een gepersonaliseerd stappenplan dat aansluit bij de situatie van je organisatie.

Neem contact met ons op

Onze consultants kennen de branche zorg en daarbij horende wet- en regelgeving en normeringen erg goed. Zij helpen je dan ook graag verder met jouw vraagstukken rondom MedMij en de certificering hiervan.

Veelgestelde vragen

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP