IT-bedrijven verwerken vaak grote hoeveelheden data, waaronder vertrouwelijke informatie en (bijzondere) persoonsgegevens. Daarnaast is het in een dynamische omgeving als de IT-sector het hebben van een IT CISO onmisbaar. Het belang en het takenpakket van een CISO komt naar voren bij incidenten zoals het datalek bij softwareleverancier Nebu, waarbij bijna twee miljoen Nederlanders slachtoffer zijn geworden. De CISO zorgt ervoor dat gevoelige gegevens en systemen adequaat beschermd worden tegen (digitale) dreigingen en cyberaanvallen. Samenvattend speelt een CISO een centrale rol bij het:
Binnen de IT-sector hebben organisaties vaak weinig tijd of onvoldoende middelen beschikbaar voor het inrichten van hun informatiebeveiliging. Het aanstellen van een externe CISO kan hierbij helpen. De CISO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en handhaven van het informatiebeveiligingsbeleid en -programma binnen de organisatie. Onze aanpak richt zich op het primaire bedrijfsproces van je organisatie, waarbij wij rekening houden met de specifieke wensen en behoeften van de organisatie. Door te kijken naar de risico’s die voor jouw processen relevant zijn, zetten we de beschikbare middelen op de meest efficiënte manier in voor jouw organisatie.
Zodra je gebruik maakt van één van de diensten van BMGRIP kun je ook rekenen op de aanvullende expertise van ons team. Onze professionals kunnen altijd rekenen op rugdekking van ons team van IT security professionals in het geval van complexe vraagstukken. De CISO werkt in de praktijk vaak nauw samen met de Privacy Officer en de Functionaris Gegevensbescherming. Heeft jouw organisatie behoeften aan het aanstellen van een dergelijke functie, dan staan wij klaar met een van de volgende professionals:
Wij maken organisaties al 10 jaar weerbaar tegen risico's
Wil je een voorbeeld hoe wij een project bij een klant in de praktijk aanpakken? Lees het op de volgende pagina’s:
Onze CISO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en handhaven van een informatiebeveiligingsbeleid en -programma binnen jouw organisatie. Deze expert op het gebied van informatiebeveiliging zorgt ervoor dat gevoelige gegevens en systemen adequaat beschermd worden tegen (digitale) dreigingen en cyberaanvallen.
De CISO fungeert als een strategische partner voor directieleden. De CISO bevindt zich veelal direct onder de Raad van Bestuur of Directie, waardoor de rol niet beperkt blijft tot specifieke afdelingen zoals ICT, Facilitair, HR of Inkoop. Informatiebeveiliging is een organisatiebreed vraagstuk en daarom gaat de verantwoordelijkheid van de CISO ook altijd over alle afdelingen heen. Bescherming tegen (digitale) dreigingen en cyberaanvallen is een gezamenlijke inspanning vanuit de gehele organisatie.
Onze CISO heeft minimaal 5 jaar ervaring met informatiebeveiliging, implementeert en beheert uw ISMS, en heeft veel affiniteit met zowel de organisatorische als technische aspecten. Hij kent de relevante wetgevingen, is overtuigend op bestuurlijk niveau en toont vastberadenheid. Daarnaast heeft de CISO een team van (cyber)security specialisten achter zich in het geval van complexere vraagstukken.
Een IT CISO of IT security officer is onmisbaar om je IT-bedrijf weerbaar te maken tegen bedreigingen van buitenaf. Onze professionals helpen je organisatie om risico's te beheersen, datalekken te voorkomen en te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Dit zorgt voor vertrouwen bij klanten en voorkomt reputatieschade.