Innovattic

  • Standaarden: ISO 27001, NEN 7510
  • Vakgebied: Information security
  • Branche: IT ontwikkelaars
  • Aantal medewerkers: 30

Achtergrond en introductie

Innovattic is een bedrijf dat zich inzet voor een betere wereld, heeft informatiebeveiliging als integraal onderdeel van haar bedrijfsvoering. Ze levert digitale oplossingen met positieve impact, variërend van gezondheidszorg en techniek tot overheid en educatie voor kinderen.

Voor Innovattic is een betere wereld geen abstract begrip, maar een concreet resultaat van hun innovatieve softwareoplossingen. Zo heeft Innovatic softwareoplossingen ontwikkeld die aantoonbaar bijdragen aan een betere wereld.

Gezien de gevoelige aard van de doelgroepen, met betrekking tot bijvoorbeeld medische gegevens of gegevens van kinderen, heeft Innovattic zich gecertificeerd volgens de ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging. Deze certificeringen waarborgen betrouwbaarheid en veiligheid in het behandelen van informatie.

1.

Oplossing

Innovattic heeft zich laten certificeren om objectief aan te tonen dat zij de herleidbare persoonsgegevens goed verwerken. Om je organisatie te laten certificeren voor de ISO 27001 en de NEN 7510 norm, is er een grondige risicoanalyse nodig. Hierbij dienen verschillende scenario’s in kaart te worden gebracht. Innovattic implementeert inmiddels passende maatregelen om deze risico’s te mitigeren.

De normen omvatten alle aspecten van informatiebeveiliging, van toegangsbeleid en HR-afspraken tot ICT-maatregelen en bewustwording van medewerkers. Deze uitgebreide aanpak kan complex lijken, maar Innovattic heeft bewezen dat het mogelijk is om met dapperheid en doortastendheid een dergelijk traject aan te gaan, zelfs wanneer er onverwachte obstakels opduiken.

Dankzij de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510 zijn de digitale oplossingen van Innovattic niet alleen innovatief, maar ook veilig en betrouwbaar. Deze certificeringen hebben geholpen bij het waarborgen van informatiebeveiliging en het beschermen van gevoelige gegevens.

Terwijl Innovattic spelenderwijs de toekomst dichterbij brengt met hun online software, hebben de ogenschijnlijk ‘saaie’ normen van ISO 27001 en NEN 7510 daadwerkelijk bijgedragen aan een betere wereld. Samen met gecertificeerde informatiebeveiliging werken ze aan het veranderen van de wereld, stapje voor stapje, en tonen ze aan dat innovatie en veiligheid hand in hand kunnen gaan.

2.

Resultaten

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP