Konica Minolta

Cum laude voor Konica Minolta: ISO 27001 certificering
  • Standaarden: ISO 27001, NEN 7510
  • Vakgebied: Information security
  • Branche: IT service management
  • Aantal medewerkers: 220

Achtergrond & introductie

Digitalisering brengt nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Voor Konica Minolta, een bedrijf dat zich heeft omgevormd van printerproducent naar IT-dienstverlener, is informatieveiligheid essentieel. In hun streven naar veilig omgaan met digitale informatie wilden ze voldoen aan de ISO 27001-norm. Dit streven resulteerde niet alleen in certificering, maar ook in een uitzonderlijk resultaat.

Konica Minolta Business Solutions, een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., Tokio, Japan, levert diensten en producten die aan alle print behoeften voldoen. Van multifunctionele printsystemen tot geavanceerde software, Konica Minolta integreert apparaten naadloos in werkprocessen. Hun Managed Print Services concept, Optimized Print Services™ (OPS), staat bekend om transparantie, eenvoud en flexibiliteit.

1.

Oplossing

Eerdere succesvolle implementaties hebben BMGRIP geleerd dat een sterk projectteam de sleutel is tot een geslaagd project. Konica Minolta stelde een gemotiveerd projectteam aan, ondersteund door de nodige mandaten, doorzettingsvermogen en besluitvaardigheid. Het vroegtijdig betrekken van alle proceseigenaren bij de besluitvorming bevorderde efficiëntie, terwijl bewustwordingssessies werden georganiseerd voor alle medewerkers van Konica Minolta.

De combinatie van eerdere ervaring met ISO-normen, een enthousiast projectteam, samenwerking met proceseigenaren en bewuste medewerkers leidde tot een indrukwekkend resultaat. Konica Minolta doorstond de audit cum laude, zonder enkele bevinding. Een prestatie die als buitengewoon goed en uitzonderlijk mag worden beschouwd, waardoor trots het gevoel van alle betrokkenen perfect samenvat.

2.

Resultaat

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP