Jetmail

  • Standaarden: ISO 27701, AVG/GDPR
  • Vakgebied: Privacy
  • Branche: Direct mailing
  • Aantal medewerkers: 40

Achtergrond

Meer dan twee jaar na de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) blijven bedrijven geconfronteerd met uitdagingen omtrent gegevensbescherming. Het landschap is nog steeds vol veranderingen, met meldingen van overtredingen en aanpassingen zoals afschaffen van het EU-US Privacy Shield. Ondanks de initiële onduidelijkheid over de impact van de AVG, hebben organisaties veel tijd en moeite gestoken in het waarborgen van privacy van hun klanten.

In deze context begint de vraag te rijzen: wanneer is het genoeg? Of wellicht heeft jouw organisatie al aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van privacy en wil je dit op een aantoonbare manier delen met partners en klanten. Hier komt de ISO 27701 norm in beeld.

1.

Oplossing

ISO 27701, als uitbreiding op de ISO 27001 (standaard voor informatiebeveiliging), biedt een specifieke set aan maatregelen op het gebied van privacy. Het doel van ISO 27701 is om het bestaande Information Security Management System (ISMS) uit te breiden met een Privacy Information Management System (PIMS). Privacy wordt geïntegreerd in de dagelijkse processen en periodieke controles, waardoor het structureel aandacht krijgt binnen de organisatie.

Jetmail, de grootste ‘direct mailer’ van Europa, verwerkt dagelijks meer dan een miljoen mailings voor diverse bedrijven, waaronder financiële en gezondheidsinformatie. De keuze voor ISO 27701 komt voort uit de behoefte om aantoonbaar te maken dat privacy integraal onderdeel is van de processen van Jetmail.

Jetmail heeft voor BMGRIP gekozen, niet alleen vanwege de langdurige relatie, maar ook vanwege de concrete benadering van ISO-normen. BMGRIP organiseert en combineert verschillende ISO- en ISAE-certificeringen op een efficiënte manier, wat Jetmail aanzienlijke tijd bespaart bij periodiek onderhoud, controles en hercertificeringen. De flexibiliteit en snelle respons van BMGRIP op vragen en uitdagingen zijn ook cruciale factoren voor Jetmail.
SmartManSys

De efficiëntie van het proces wordt vergroot door ervaring met andere normen, wat resulteert in snelle identificatie van vereiste aanpassingen zonder overmatige belasting van de organisatie. BMGRIP biedt niet alleen ervaring maar heeft ook een eigen integraal managementsysteem, SmartManSys, waarmee elke denkbare norm eenvoudig in één systeem geborgd en onderhouden kan worden.

Lees ook: Jetmail spaart ze allemaal

2.

Resultaten

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP