Klimaatroute

  • Standaarden: ISO 9001
  • Vakgebied: Quality
  • Branche: Duurzaamheid
  • Aantal medewerkers: 200

Achtergrond & introductie

Klimaatroute, een jonge organisatie met een ambitieus doel om heel Nederland klimaatneutraal te maken tegen 2030, heeft onlangs het ISO 9001 certificaat behaald. Het opvallende aan dit traject is de nadruk op zelfwerkzaamheid, waarbij de snel groeiende organisatie veel van de implementatie zelf heeft gedaan. Deze aanpak, ingegeven door de gedachte dat het eigen team de organisatie het beste kent, heeft geleid tot een snelle en succesvolle ISO 9001 certificering.

1.

Oplossing

Kwaliteit staat hoog op de agenda bij Klimaatroute, maar er was behoefte aan een manier om deze kwaliteit duurzaam te borgen binnen de organisatie. Het ISO 9001 managementsysteem bleek hiervoor bij uitstek geschikt. 

Naast het handboek dat aangeeft hoe kwaliteit wordt gerealiseerd, spelen periodieke controles een cruciale rol. Deze controles evalueren of de kwaliteitsdoelstellingen worden behaald, en indien nodig kunnen bijsturingen worden doorgevoerd. De implementatie van ISO 9001 stelt Klimaatroute in staat om stap voor stap te zorgen en te borgen dat de organisatie continu verbetert.

Dankzij de voortdurende focus op het verbeteren van processen en dienstverlening sinds de oprichting, heeft Klimaatroute het ISO 9001 certificaat in slechts zes maanden behaald. Deze snelle certificering getuigt van de toewijding en het harde werk van het projectteam en alle medewerkers.

De implementatie van een managementsysteem zoals ISO 9001 brengt aanzienlijke documentatie, afspraken en acties met zich mee. Klimaatroute koos voor SmartManSys, een softwareoplossing die helpt bij een overzichtelijke opslag en beheer van alle documenten. 

Deze software ondersteunt ook in het uitvoeren van controles, afspraken en acties. Door gebruik te maken van templates en handige koppelingen kon Klimaatroute het managementsysteem efficiënt integreren. SmartManSys biedt inzichtelijke processen voor proceseigenaren en eenvoudige toegang voor medewerkers tot benodigde documentatie. 

Het snelle behalen van het ISO 9001 certificaat door het eigen team getuigt van de effectiviteit van SmartManSys als ondersteunende tool bij de implementatie.

2.

Resultaat

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP