&Niped

  • Standaarden: ISO 27001, MDR, AVG/GDPR
  • Vakgebied: Information security, Privacy
  • Branche: IT ontwikkelaars, Onderwijs & onderzoek
  • Aantal medewerkers:

Achtergrond en introductie

&Niped: voortgekomen uit de bundeling van medische professionals, focust op persoonlijke preventie in Nederland. Door toegankelijke gezondheidschecks wil &Niped iedereen in staat stellen inzicht te krijgen in hun gezondheid en stappen te zetten naar verbetering. Met meer dan 300.000 preventieve tests en het doel om heel Nederland gezonder te maken, streven ze naar positieve resultaten zoals verminderd verzuim, meer werkplezier en een gezondere levensstijl.

&Niped, bekend van ‘De Persoonlijke Gezondheidscheck’ (PGC) (een medisch hulpmiddel) moest zich ook conformeren aan de MDR en het CE-Keurmerk verwerven. Om dit proces voor te bereiden, hebben ze ervoor gekozen om met ondersteuning van BMGRIP het CE-Keurmerk te behalen onder de huidige Medical Device Directive (MDD).

&Niped stelde zichzelf een strakke deadline: de Persoonlijke Gezondheidscheck moest binnen drie maanden voldoen aan de eisen van de MDD. Met minimale belasting voor het team werden alle noodzakelijke activiteiten binnen twee intensieve maanden voltooid. 

1.

Oplossing

BMGRIP coördineerde het traject, voerde risicoanalyses uit, zette een kwaliteitsbeheersysteem op en stelde een technisch dossier op.

De sleutel tot succes lag in toewijding en inzet van het projectteam. &Niped zorgde voor de juiste mensen, tijdige communicatie en strakke projectplanning. Samen met BMGRIP werden efficiënte templates en projectkaders opgesteld, en werd een compact en handzaam managementsysteem ontwikkeld dat alle benodigde informatie bevatte én voldeed aan wet- en regelgeving.

  1. Productverbetering en CE-keurmerk

De MDD dwong &Niped om kritisch naar hun product te kijken, wat resulteerde in bewustwording van risico’s en verbeterpunten. Het CE-Keurmerk werd niet slechts een papiertje, maar een kwaliteitsversterking voor het product. Het beantwoorden van kritische vragen over het product stimuleerde het ontstaan van nieuwe ideeën en verbeteringen.

  1. Duurzame verandering

De MDD bleek meer dan alleen een certificering; het werd een denkwijze en werkwijze die integraal werd in de dagelijkse operatie van &Niped. Het draagt bij aan de kwaliteit van het product, niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

 

2.

Resultaten

Deel deze case op:

Klaar om je security, privacy en continuity
binnen jouw organisatie te verbeteren?

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP