Informatiebeveiliging in de zorg: schakel onze privacy-expert in

Ook jouw organisatie werkt met uiterst gevoelige (persoons)gegevens. De veiligheid hiervan moet gegarandeerd zijn en een hoge plek op de bestuursagenda verdienen. Sterker nog: informatieveiligheid voor zorgorganisatie vraagt om een integrale, toekomstbestendige aanpak.
Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze zeer ervaren consultants in!
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Grip op privacy, security & continuity
  • Begeleiding bij certificering
  • 0-meting voor informatiebeveiliging

Vertrouwd door 1.500+ klanten in zorg en informatietechnologie

Wat houdt informatiebeveiliging in de zorg in?

Datalekken, hacks of digitale gijzelingen van informatie van zorgorganisaties zijn aan de orde van de dag. De risico’s die een zorgorganisatie loopt zijn fors en nemen met de tijd toe. De kwaliteit en zorgvuldigheid van de zorg komt onder druk te staan door digitale kwetsbaarheid. Informatieveiligheid verdient prioriteit.

Je wilt als organisatie informatiebeveiliging ofwel informatieveiligheid verder vormgeven. Echt professionaliseren. Waar de ISO 27001 de internationale standaard is voor informatiebeveiliging, beschermt een NEN 7510 managementsysteem de vertrouwelijkheid, integriteit en de beschikbaarheid van persoonsgegevens en informatie binnen de zorgsector.

Een certificaat behalen is tijdrovend en doorgaans een omvangrijk project. Met een nulmeting krijg je helder welke bedrijfsprocessen exact nog verbeterd moeten worden. Hierbij is je organisatie het uitgangspunt en hanteren we de norm als richtlijn. Zo heb je een managementsysteem dat doordacht is opgezet en wat fundamenteel bijdraagt aan de informatie veilig werken.

Elke zorgorganisatie is wettelijk verplicht om de informatieveiligheid en privacy aantoonbaar op orde te hebben. Daarnaast heeft de IGJ ook als eis vastgesteld dat iedere zorgorganisatie aantoonbaar moet voldoen aan de NEN7510.

Informatiebeveiliging zorg aantoonbaar op orde: de voordelen

  • Je geeft jouw belanghebbende met een NEN 7510 certificering het vertrouwen dat risico’s doordacht worden beheerst.
  • Je geeft jouw cliënten/patiënten, medewerkers en partners het vertrouwen dat je zorgvuldig met persoonlijke gezondheidsinformatie omgaat
  • Je voldoet aan wet- en regelgeving en aan de toetsingskaders van de IGJ

Stappenplan optimalisatie informatiebeveiliging in de zorg

Een certificaat behalen is tijdrovend en doorgaans een omvangrijk project. Met een nulmeting krijg je helder welke bedrijfsprocessen exact nog verbeterd moeten worden. Hierbij is jouw organisatie het uitgangspunt en hanteren we de norm als richtlijn. Zo heb je een managementsysteem wat doordacht is opgezet en wat fundamenteel bijdraagt het veilig verwerken van (persoons)gegevens.

Neem contact met ons op

Onze, in informatiebeveiliging in de zorg, gespecialiseerde consultants gaan graag met je in gesprek over waar jouw organisatie staat en wat het betekent als jouw organisatie (nog) niet voldoet aan de NEN7510. We helpen je met het uitvoeren van een gap-analyse (nulmeting) en daarna met het opstellen van een projectplan en het implementeren van een managementsysteem conform NEN7510.

Veelgestelde vragen

Adres

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

KvK: 30277648
BTW: NL 8217.37.612.B01

Privacy statement - Disclaimer - © 2024 BMGRIP